Zeci de anunțuri de cazare în case de vacanță, pensiuni și cabane izolate din România au inundat, în ultimele zile, rețelele de socializare. Pandemia de coronavirus a ajutat această nișă, mai ales că, anul acesta, cei mai mulți turiști au preferat să închirieze un loc doar al lor pentru a nu se mai îngrămădi în hoteluri. Unele dintre oferte sunt atât de atrăgătoare, încât te fac să ignori multe semne de întrebare și să cazi în plasa unor escroci.

„Noi am fost anunțați că există un anunț duplicat”

Mihaela Smeu administrează Green Cottage, una dintre cele mai spectaculoase cabane din zona Râșnov. Cu greu găsești locuri libere în acest loc, iar fotografiile făcute de turiști de pe terasa cabanei au inundat rețelele de socializare.

În urmă cu câteva zile, Mihaela a fost anunțată că cineva i-a copiat pur și simplu detaliile cabanei și fotografiile postate pe site-ul travlocals.com și a creat o nouă destinație, bineînțeles falsă. „Noi am fost anunțați de cineva că există un anunț duplicat pe airbnb. Persoana respectivă a reușit să treacă de filtrele airbnb ca să ne lase mesaj cu numărul de telefon. L-am contactat și așa a început toată povestea. El a reușit să vorbească cu hostul anunțului duplicat, a înregistrat toată conversația și încearca să ajungă la partea cu contul ca să poată face o plângere la poliție pentru înșelăciune. Nu a reușit să obțină contul pentru că probabil s-a prins/ panicat cel care încerca să facă înșelăciunea. Noi am scris pe facebook toată povestea și i-am rugat pe toți cei care văd anunțul să dea report pe airbnb atât proprietății, cât și hostului”, povestește Mihaela Smeu. Disputa dintre proprietarii reali ai cabanei și site-ul airbnb.com este acum în atenția avocaților.

Continuarea pe Republica.ro.